top of page
Search

Остеоестетиката – естественият лифтинг на лицето чрез фасциална терапия


Как е възможно една ръчна програма да замести скъпи и сложни пластични операции и дерматологични интервенции?


Мимическите мускули на лицето са различни от тези на тялото, тъй като от едната страна са захванати за кост (черепа), а от другата страна за кожата на лицето. За това и мимическите съкращения на лицевите мускулите оказват изключително голямо влияние върху кожата, контура, бръчките и цялостното излъчване. Отделно мускулите масетери (дъвкателните мускули) са най-силните мускули в човешкото тяло. Тяхното блокиране (причинено от подтиснати емоции на гняв, разочарование и др.; дъвчене на предимно твърди храни; нарушена дентална оклузия и множество други фактори), променя формата на лицевия контур - от триъгълна (младежка) на квадратна и многоъгълна. След остеопатична корекция на лицевите мускули, се възстановява техния естествен тонус и форма, което видимо променя лицевия контур и форми.


Как стареят мускулите на лицето?

В нормално, младо състояние мускулните влакна са тонизирани и в изпънато състояние. Те се съкращават за съответната мимика и отново се изпъват, но с годините еластичността намалява и след мимическо съкращение мускулът започва да не се разтяга напълно и кожата, която той държи опъната започва да се отпуска на съответните места. Пластичната хирургия отстранява оперативно отпуснатата (излишната) кожа, за да може останалата отново да се опъне върху мускула и фундамента на лицето. При тази операция обаче не се повлиява и подобрява състоянието на мускулатурата и надлежащите тъкани и кожа, напротив възможно е да се появят травми и промяна в сетивността на кожата и множество фибрози, които в бъдеще не водят до нищо красиво.

При дерматологичните интервенции напр. БОТОКС се повлиява мускулатурата, като мускулът се парализира в разтегнато състояние, което обтяга надлежащата кожа. НО тогава се спира, намалява съкращаването на мускула, което води до намаляване храненето на кожата, което води до забавяне на физиологичните процеси.


НАПЪЛНО ЕСТЕСТВЕН ЛИФТИНГ


Как се постигат тези резултати?


За целта ще Ви разясня същността на фасцията – тази изключително ценна тъкан в нашето тяло и как може да поддържаме нейното добро състояние.

Фасцията е съединителна тъкан, изградена от колаген, която обвива всички органи, кости и мускули в човешкия организъм. Благодарение на нея всеки един орган в човешкото тяло се намира на точно определено място. Тя е свързващото звено. Фасцията свързва в едно цяло 70-те билиона клетки в човешкия организъм.

Тя е и орган, и резервоар за вода и метаболитни отпадъци – представлява 70-80% от нашето физическо тяло. Всеки мускул, орган, кръвоносен съд, всяка клетка е обвита с фасция.


От неврологична гледна точка фасцията е независима информационна система без участието на централната нервна система. При всяка мисъл, при всяка хормонална промяна, при всеки биохимичен процес в тялото настъпва автоматично предаване на информация в тази съединителна тъкан. Тя се управлява от рептилния мозък, отговарящ за несъзнателните процеси в организма. Фасцията може да получава и изпраща сигнали до мозъка и други телесни части много по-ефикасно от очите.


Изборът на подходящи процедури – като фасциалната терапия, която е част от ОСТЕОЕСТЕТИКАТА , са чудесен начин за поддържене здравословното състояние на фасцията, нейното раздвижване и свеждане напрежението до минимум. Именно тогава мускулно-скелетните структури увеличават обема си и движение и започват да използват двоя пълен потенциал. В допълнение – нервите, кръвоносните съдове и лимфните възли, намиращи се в тази свободна тъкан, функционират по-добре.


Такава е една от процедурите, предлагана в Център за здраве и красота Skin Beauty - Самоков - ОСТЕОЕСТЕТИКА


ОСТЕОЕСТЕТИКА - БИОАКТИВАЦИЯ НА ЛИЦЕ възстановява обемa, тонусa и еластичността на мускулите на лицето. Лицевият контур се повдига и лифтирането е незабавно. Това води до цялостно оживяване на кожата, повишено хранене, лимфооток, подобрено кръвоснабдяване и хранене на всички тъкани. Обтегнатите мускули успешно изпъват кожата на лицето, повдигат контура, бръчките изчезват и намаляват. Допълнителни ползи от процедурата са изчистване на физически и емоционални блокажи, освобождаване на енергийни затлачвания и застои, цялостно регулиране на организма и балансиране на хормонално ниво, подобрено самочувствие, възстановяване на младежкото излъчване.


Процедурата се състои от 4 етапа, в процеса на които клиентът изпитва различни усещания от поносима болка до наслаждение и блаженство.



Имате нужда от консултация или желаете да запишете час?

- Позвънете на 0885951744

110 views0 comments
bottom of page