top of page
Search

Домашни маски за лице срещу пигментации


В тази статия ще ви споделя някои избелващи и подхранващи маски за лице, които лично аз много харесах и ги препоръчвам горещо на клиентките си в борбата с петната. Маските са препоръчани от д-р Стоян Бахчеванов ученик на Петър Димков известен народен лечител.

Не забравяйте!!! Маските ги правим вечер, а на сутринта измиваме добре лицето!

Не ги прилагайте през деня, ако Ви предстои излизане на слънце!


Възможно ли е да си помогнем с продукти от кухненския шкаф в борбата с пигментните петна?


Основната избелваща съставка в тази маска е магданозът. Той е много мощен природен и натурален избелител. Най-хубавото е, че го има целогодишно на пазара.

Залейте с вряла вода 2 ч.л. ситно нарязан магданоз. След 2-3 часа прецедете отварата и я съхранявайте в хладилник не повече от 7 дни. С памук натопен в отварата обтривайте лицето и шията вечер. От непрецедената смес може да приготвите ледени кубчета, с които мигновено ще освежите лицето.


Избелваща маска от ягоди

Няколко ягоди се смачкват на каша и се смесват с 1 ч.л мед. Сместа се разбърква добре и се поставя върху лицето. След 20 минути се почиства с прясно мляко.










Знаем, че не всеки има време за приготвяне на домашни рецепти. Затова моето готово козметично предложение към вас е лятната ми терапия за предотвратяване на фотостареенето, която действа мощно в четири стъпки! CLINICCARE - AHA бустер с епидермални фактори.


48 views0 comments
bottom of page